Related Posts with Thumbnails

- thanks kawan -

December 7, 2009

merajuk ker?


*credit kat hp aku yang dah xde credit tu..

selalunya perempuan merajuk senang je lelaki nak tahu kan.,
tapi kita susah nak kenal lelaki merajuk
sebab they ol akan cover macho
*(wlaupon tgah mrajuk..huh!)
hari ni me bagi tips nak kenal lelaki merajuk lak..,
* keje bg tips je me minggu ni.. huhu

Tanda lelaki merajuk

a) Diam Seribu Bahasa
Si dia akan diam je walaupun kita penat berceloteh, dia buat tak tahu je. Ha! Ada la yang x kene 2. Cuba la Tanya.


b)Buat Tak Tahu
Atau dengan kata nama lain, protes la. Dia akan buat seolah-olah kita ni tak ada depan dia. Apa yang kita suruh, dia wat xtau jek.


c) Menolak Untuk Makan Bersama
Bila lelaki merajuk biasanya dia tak nak jumpa kita atau face to face dengan kita. Dia akan bagi alasan seperti "awak makan la dengan kawan awak,saya kenyang lagi ni..lagipun, saya ada kerja ni"

d) Masam Muka
Tindakan yang ni akan buat kita geram. Dah lah tak nak cakap ngan kita dah tu nak tarik-tarik muka pulak. Tak puas hati la konon. Tapi adat la kalau orang dah merajuk kan. Perempuan pun lebih kurang je! Opss!

e) Lupa rutin
Selalunya si dia sengaja lupa rutinnya. Contohnya, setiap malam dia akan kol kita, tak pun msg setiap minit, tapi hari tu dia senyap je tanpa kol nahupun msg. Ha! Kita kena peka dengan tanda-tanda ni.

f) Matikan Telefon Bimbit
Ha ni satu lagi tabiat lelaki. Dia tak suka diganggu bila perasaannya tengah marah. Untuk mengelakkan kita menggangu dia, dia akan matikan telefon bimbit dia & bagi alasan bateri kong. Alasan dia satu je, dia tak mahu dengar suara kita takut perasan marahnya lagi kuat... Alaa,bila dah rindu call jugak last-lastnyer! (brani la abg tutup tepon..ayg potong trus line fon ayg kang!!hik3)

No comments: